CTO SV Group prezentirao na Big Data konferenciji – Strata u New Yorku

Krajem rujna predstavnik naše tvrtke, CTO Petar Zečević, prezentirao je na Big Data konferenciji Strata Data Conference u New Yorku koja se održavala od 23.–26. rujna 2019. Premda je redovit predavač na svjetskim Big Data konferencijama, Strata je ipak ta koja je globalno prepoznata kao „the“ Big Data konferencija u svijetu.

U suradnji s DiRAC institutom sa Sveučilišta Washington, Petar sudjeluje na jednom od najvećih Big Data projekata u svijetu - The Large Scale Survey Telescope (LSST). Napravili su sustav AXS (Astronomy eXtensions for Spark) koji je temeljen na Apache Sparku i koji se može koristiti za analizu podataka s LSST-a. Misija LSST projekta je analizom ogromne količine astronomskih podataka odgovoriti na temeljna pitanja o postanku i prirodi svemira. S obzirom na to, prezentacija je govorila o upotrebi Apache Sparka pri analizi astronomskih podataka na LSST razini.

Kako je kolega objasnio u prezentaciji, jedinstveni dizajn LSST teleskopa omogućuje pokrivanje velikih područja neba i dobivanje slika najsitnijih objekata. Nakon 10 godina istraživačkog rada, proizvest će oko 80 PB podataka u slikama i kataloškim podacima. Prezentacija pojašnjava i zašto je AXS toliko brz pri obradi i spajanju podataka iz više astronomskih kataloga. Širi opis prezentacije može se pročitati na stranicama Strata konferencije.

Osim što je autor knjige o Apache Sparku (Manning 2016), kolega Petar redovito drži edukacijske radionice iz Apache Sparka za naše korisnike. Osim u Zagrebu, držao je radionice i u Španjolskoj – Madridu i Barceloni. 'Spark Empowerment Workshop' dio je stalne edukacijske ponude SV Group. Radionica je prilagodljiva početnicima kao i naprednijim korisnicima. Isto tako, njezino se trajanje prilagođava potrebama klijenta. Može trajati nekoliko sati, cijeli dan ili više dana. Ako imate pitanja, slobodno nam se javite!


<

SV Group njeguje dugoročan, stabilan poslovni odnos sa svojim korisnicima,
partnerima te cjelokupnom društvenom zajednicom.

kontakt

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte
Politika kolačića | Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close