Issue Boards u JetBrains alatu Space: planirajte, odredite prioritete i pratite svoj rad

Issue_boards

Posljednjih godina, kako su timovi počeli usvajati agilne metodologije u svome radu, agilne ploče (eng. agile boards) - ili jednostavno "ploče" - postale su sveprisutniji alat za praćenje projekata.

Fizičke ploče stare škole evoluirale su u širok raspon digitalnih ploča, prilagođenih potrebama ove ili one metodologije. No, unatoč raznolikosti, sve one imaju zajedničku svrhu: pružiti jasan vizualni prikaz trenutnog stanja i napretka projekta te jednostavno sredstvo za upravljanje zadacima.

Objavljujemo Issue Board, JetBrainsov vlastiti koncept ploče za praćenje problema (eng. issues) u Spaceu. U ovom ćemo blog postu objasniti kako vam ovaj alat može pomoći u organiziranju i određivanju prioriteta rada, bilo da se pridržavate Scruma, Kanbana ili mješovitog postupka.

Issue, boards

Rad s Issue Boards

Issue Boards možete pronaći zajedno s ostalim alatima na lijevoj ploči stranice projekta. Administratori projekta mogu kreirati nove ploče za projekt ili dopustiti drugima da ih kreiraju davanjem odobrenja za "kreiranje ploče" određenim članovima projekta u postavkama projekta.

Kreirajte ploču

Kreiranje ploče je brzo i jednostavno! Jednostavno dodajte novu ploču i ona će odmah biti stvorena za vas s već uključenim stupcima. Postavke ploče možete izmijeniti u bilo kojem trenutku.

  board, settings

Statusi issuea, odnosno problema, u vašem projektu određuju stupce koji će se prikazivati ​​na vašoj ploči. Možete kombinirati različite statuse u jedan stupac i bilo kojem stupcu dati prilagođeno ime.

Backlog

Backlog je postavljen izravno na ploču. Sadrži sve postojeće probleme u vašem projektu. Backlog možete filtrirati prema oznakama, primateljima, tvorcu problema i statusu da biste suzili popis problema koji se prikazuje.

issue, board, website, backlog  

Za svaki problem u backlogu postoji prekidač na desnom rubu backloga. Kliknite ovaj prekidač da biste dodali problem na ploču u odgovarajućem stupcu. Možete ga povući između stupaca, promijeniti mu detalje i zadatke kao i ostavljati komentare izravno s ploče. I naravno, također možete kreirati novi problem točno na ploči.

Sprintovi, planiranje i sve ostalo

Prema zadanim postavkama, nove ploče stvaraju se čisto kao Kanban ploče i nemaju sprintove. Ako želite definirati razdoblje u kojem bi posao trebao biti završen, možete stvoriti sprint, definirati njegov cilj i dodati datum završetka.

  issue, board, website, sprints

Također možete planirati buduće sprinteve kako biste bolje razumjeli kada možete isporučiti funkcionalnost. Možete stvoriti onoliko planiranih sprintova koliko vam treba i dodati probleme iz backloga. Kada ste spremni započeti novi sprint, kliknite “Start sprint” i vaš će trenutni sprint biti gotov. Uz to, kada započnete novi sprint, možete se odlučiti za automatsko dodavanje svih neriješenih problema iz prethodnog sprinta.

Probleme na ploči možete pretraživati ​​po primatelju, njihovu tvorcu, tagu ili sažetku problema.

Prebacite svoje podatke u Space

Naravno, nisu zaboravljeni ni svi podaci koje već imate u ostalim alatima koje koristite. Prema zadanim postavkama, Space će ponuditi uvoz vaših podataka pomoću API-ja. Bit će omogućene, primjerice, skripte za uvoz, poput onih za prebacivanje problema s YouTracka. Također se planira podržati uvoz podataka u custom aplikacijama.

JetBrains neumorno radi na širenju i usavršavanju funkcionalnosti Spacea. Nadamo se da će Issue Boards postati važan dio vašeg svakodnevnog rada i olakšati vam planiranje i praćenje. Isprobajte ovu funkcionalnost i podijelite svoje iskustvo s nama!

Zadnje, ali ne i manje važno

Pogledajte ovaj online događaj na https://www.jetbrains.com/space/event/ gdje JetBrains tim otkriva glavne koncepte i ažuriranja proizvoda, buduće putokaze i detalje o cijenama, te ima demonstraciju Spacea uživo.


<

SV Group njeguje dugoročan, stabilan poslovni odnos sa svojim korisnicima,
partnerima te cjelokupnom društvenom zajednicom.

kontakt

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte
Politika kolačića | Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close