Upoznajte Code With Me (EAP) – alat za zajednički razvoj tvrtke JetBrains

code, with, me

Nedavno je JetBrains najavio početak Programa ranog pristupa za Code With Me - alat za udaljeni kolaborativni razvoj i programiranje u parovima na koji ste dugo čekali.

O Code with Me

Code With Me novi je plugin dostupan u IntelliJ IDEA i ostalim JetBrains IDE-ima zasnovanim na IntelliJ-u. Omogućuje dijeljenje otvorenog projekta u IDE-u s vašim distribuiranim timom. To pak omogućuje programerima da brzo i simultano pristupaju zajedničkom kodu, tako da si mogu međusobno pomagati u istraživanju problema, pregledavanju koda članova tima i raditi na projektima zajedno u stvarnom vremenu. Sve se to može učiniti dok još uvijek uživate u svim blagodatima automatskog dovršavanja, pametne navigacije, refaktoriranja, paketa alata za uklanjanje pogrešaka i ugrađenog terminala dostupnog u JetBrains IDE-ima.

OVO JE VERZIJA ZA RANI PRISTUP. SUDJELUJUĆI U EAP-u, PRIZNAJETE DA OVA VERZIJA MOŽDA NEĆE BITI POUZDANA, MOŽDA NEĆE RADITI KAKO SE NAMJERAVA I MOŽE SADRŽAVATI POGREŠKE. BILO KAKVO KORIŠTENJE OVOG EAP-a JE NA VLASTITI RIZIK.

NAPOMENA: Verzija Code With Me za rani pristup besplatna je za upotrebu. Međutim, JetBrains je u procesu izrade fleksibilnih cjenovnih planova i licenciranja za distribuciju Code With Me-a kao plaćene usluge za različite JetBrains IDE-ove i izdanja u budućnosti.

Početak rada

Sve što trebate učiniti da biste započeli s Code With Me je preuzimanje najnovije dostupne verzije vašeg omiljenog JetBrains IDE-a i instaliranje dodatka Code With Me s Marketplacea (Preferences / Settings | Plugins | Marketplace):

code, with, me

Nakon što instalirate dodatak i ponovo pokrenete IDE, na alatnoj traci otkrit ćete novu opciju od koje možete stvoriti web vezu koja se može dijeliti i zatim je poslati članu tima kako bi vam se mogao pridružiti na vašem IDE:

code, with, me

Kada vaš član tima klikne na vezu koju ste s njim podijelili, automatski će se preuzeti i otvoriti posebno dizajnirani IntelliJ Client za njih koji će raditi s njihovim JetBrains IDE-om. Ako vaš član tima nema JetBrains IDE, veza koju su kliknuli otvorit će web stranicu koja će tražiti da preuzmu IntelliJ Client. Web stranica će ih voditi kroz postupak instalacije:

code, with, me

Otvorit će se Instalirani IntelliJ Client i ponuditi povezivanje vašeg člana ili vaših članova tima s vašim projektom tako da možete zajedno započeti sesiju udaljenog kodiranja:

code, with, me

I od vas će se tražiti da prihvatite zahtjev člana tima:

code, with, me

To je to! Evo kako izgleda uspješno povezana suradnička sesija. Radi jednostavnosti prikazan je JetBrainsov lokalno pokrenuti projekt:

code, with, me

Pročitajte Getting started with Code With Me za više informacija o funkcionalnosti i korisničkom sučelju Code With Me.

Use Cases

Do sada su prikupljeni sljedeći slučajevi opće upotrebe za Code With Me:

  • Programiranje u paru - zajedničko uređivanje, testiranje i ispravljanje pogrešaka.
  • Swarm programiranje - istovremeno kodiranje u jednom udaljenom IDE-u.
  • Vođenje / mentorstvo - pozivanje gosta ili više gostiju da vas prate tako da možete pokazati i objasniti kôd.

Ovo su samo neki od mogućih načina korištenja Code With Me. Javite nam kako mislite da možete koristiti Code With Me ili ako ste ga već probali u ove ili druge svrhe.

Kompatibilnost

Code With Me EAP kompatibilan je s najnovijim verzijama v2020.2 sljedećih IDE-a zasnovanih na JetBrains IntelliJ-u: IntelliJ IDEA Community i Ultimate, WebStorm, PyCharm Community i Professional, PhpStorm, GoLand, RubyMine, CLion i AppCode. Trenutno, Code With Me nije kompatibilan s DataGrip i JetBrains Riderom.

Daljnji planovi

Code With Me je još uvijek u aktivnom razvoju. JetBrains planira objaviti Code With Me kao dio jedne od sljedećih većih objava nove verzije JetBrains IDE-a. Određeni datum bit će objavljen kasnije i može se promijeniti ovisno o povratnim informacijama koje se dobiju.

Korisni linkovi

  • Code With Me webhelp - za više informacija o funkcionalnosti i korisničkom sučelju.
  • FAQ - za odgovore na pitanja koja se očekuju.
  • Bug tracker - da biste poslali povratne informacije.

Javite nam što mislite o Code With Me i prijavite sve probleme na koje naiđete na JetBrains bug tracker.


<

SV Group njeguje dugoročan, stabilan poslovni odnos sa svojim korisnicima,
partnerima te cjelokupnom društvenom zajednicom.

kontakt

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte
Politika kolačića | Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close