SV Group Usluge Primjena SAS alata u bankama

Primjena SAS alata u bankama

SV Group d.o.o certificirani stručnjaci u suradnji s poslovnim i informatičkim odjelima u Bankama uspješno primjenjuju SAS alate u informacijskim sustavima tih Banka. Pružamo usluge SAS programiranja, razvoja ETL modula, provjere kvalitete podataka, testiranja modula i usklađivanja zahtjeva s korisnikom.

Naše reference:

 • U sklopu izrade izvještaja za HNB izrađujemo SAS ETL module za kreiranje makroekonomske monetarne statistike Banke i analizu financijskog stanja Banke. Kompleksnost izvještavanja uvjetuje suradnju s raznim poslovnim odijelima Banke i informatikom. Kreirane izvještaje Banka je dužna ispostaviti HNB-u u određenim zakonskim rokovima. Osim navedenog razvoja novih SAS ETL modula, razvijamo i optimiziramo postojeće SAS module. Svi moduli moraju biti usklađeni s Basel II propisima i Zakonom o kreditnim institucijama.
 • U sklopu prilagodbe BASEL II propisima, sudjelovali smo u Credit Scoring projektu. Kreirali smo ETL (extract, transform, load) module u SAS DI Studiu pomoću kojih smo skupili podatke iz različitih aplikacija u jedinstveni repozitorij podataka (DDS – Detail Data Store). Osim toga, sudjelovali smo u specifikaciji i testiranju, te bili podrška korisnicima tokom korisničkog testiranja i daljnjeg razvoja i modifikacija proizvoda.
 • U sklopu velikog SAS projekta na području regije (Slovenija, BiH, Srbija, Rumunjska i Bugarska), sudjelujemo u implementaciji CRM rješenja. Naš posao se sastoji od SAS programiranja, razvoja ETL modula u DI Studiu, rada na DQ (provjera kvalitete podataka), testiranja modula i usklađivanja zahtjeva s korisnikom. Osnovne grupe aktivnosti su:
  • Filtriranje podataka iz izvora podataka,
  • Validacija i standardizacija podataka (Data Quality),
  • Transformacija podataka u predefiniranu formu (uz dodatni DQ ako je to potrebno),
  • Punjenje podataka u Data Mart,
  • Verifikacija napunjenih podataka.

SAS alat:

SAS Data Integration Studio (SAS DI Studio) – SAS DI studio je interaktivno razvojno okruženje za integraciju podataka; vizualni alat za razvoj, implementaciju i upravljanje procesima za integraciju podataka, neovisno o izvorima podataka, aplikacijama ili platformama.

SV Group njeguje dugoročan, stabilan poslovni odnos sa svojim korisnicima,
partnerima te cjelokupnom društvenom zajednicom.

kontakt