Sažetak novih izdanja JetBrains IDE -a i .NET alata 2021.2

Share This Post...

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

jetbrains, .net, ide, tools, update

Tijekom ljeta JetBrains je objavio nova izdanja svojih alata s brojnim novim značajkama i poboljšanjima. Ako ste propustili ažurirati svoju verziju, evo podsjetnika! Kao i uvijek, možete je izravno ažurirati putem aplikacije Toolbox, iz samog alata ili preuzeti novu verziju izravno s JetBrains.com.

U nastavku pročitajte pregled onoga što se najviše ističe u svakom novom izdanju.

U svom drugom velikom izdanju, Code With Me, JetBrainsov alat za programiranje u paru i zajedničko kodiranje, predstavlje neke najiščekivanije funkcije:

  • Dijeljenje zaslona
  • Ponovno obrađena funkcija poništavanja (eng. undo)
  • Sposobnost dijeljenja određenih otvorenih portova sa sudionicima. To znači da ako domaćin pokreće aplikacije na određenom portu, gosti im mogu pristupiti putem lokalnog hosta na svojim uređajima.

WebStorm 2021.2 prepun je novih značajki i poboljšanja, poput mogućnosti ponovnog učitavanja stranica otvorenih u pregledniku pri samom spremanju, automatskog uvoza po potrebi, preimenovanja refaktoringa za React useState kuke, dovršavanje za privatne npm pakete i bolja upotrebljivost.

CLion 2021.2 štiti vaš kôd od tipičnih C++ sigurnosnih problema pomoću Lifetimes statičke analize, dodaje podršku za CMake Build Presets radi pojednostavljenja build konfiguracije, automatski učitava GNU Autotools projekte i značajno poboljšava program za otklanjanje pogrešaka (debugger) za sve tri glavne platforme.

DataGrip 2021.2 sada ima nove mogućnosti za rad s DDL izvorima podataka, bolje dijagrame, pretraživanje u lokalnoj povijesti (eng. Local History) i još mnogo toga.

IntelliJ IDEA 2021.2 donosi analizu cijelog projekta za Java projekte, nove radnje koje mogu biti trigerirane prilikom spremanja promjena, novo korisničko sučelje (UI) za upravljanje zavisnostima Maven i Gradle te mnoga druga poboljšanja.

PhpStorm 2021.2 uvodi preliminarnu podršku za generičke datoteke u PHP-u, nabrajanja za PHP 8.1, jednoredne oblike polja, poboljšano automatsko formatiranje PHP koda te nove inspekcije i refaktoringe.

.NET Tools & VS proširenja 2021.2

I ReSharper i Rider 2021.2 nude nove inspekcije s brzim popravcima za C# i nulabilne referentne vrste, a mnoge značajke dostupne za ručno napisane datoteke koda sada su dostupne za datoteke generirane iz izvora. U Rideru će razvojni programeri pronaći podršku za ASP.NET Core Endpoints i Blazor WebAssembly debugiranje. Verzija dotCover 2021.2 dolazi s poboljšanim performansama pokrivenosti, dok dotTrace 2021.2 ima nativno profiliranje u sustavu Windows, a dotMemory 2021.2 ima bolju analizu raspodjele memorije. ReSharper C++ 2021.2 uvodi novo Inline Function refaktoriranje, natuknice za konverziju tipova i mnogo imutabilnih i moderniziranih inspekcija s popratnim brzim popravcima.

RubyMine 2021.2 dodaje nove značajke za rad s Rubyjem i RBS-om, pametnije dovršavanje koda, pretraživanje i refaktoriranje, poboljšanja za editor, VCS podršku, otklanjanje pogrešaka (debugger) i još mnogo toga.

GoLand 2021.2 omogućuje vam upravljanje ponašanjem go liste i ručno ponovno učitavanje datoteke go.mod nakon što unesete izmjene te pokretanje gofmt i zadanih ugrađenih oblikovača (eng. formatter) jedan po jedan. Također možete istražiti nove značajke Go 1.17, od pomicanja //go: build linija na vrh datoteke odmah (kako to zahtijeva nova sintaksa) do konvertiranja slajsa u pointer niza.

PyCharm 2021.2 uvodi podršku nekih glavnih značajki Pythona 3.10: podudaranje (mečiranje) uzoraka i novu sintaksu za tipove sindikata. Možete formatirati, raditi inspekcije i koristiti dovršavanje koda za ove jezične strukture i uživati ​​u svim ostalim značajkama za pomoć u PyCharmu! Za bolje suradničko iskustvo programiranja u Pythonu, dodana je podrška za Python konzolu i za goste i za domaćine.

AppCode 2021.2 je tu sa podrškom za Swift 5.4, dovršavanje za dokumentacijske oznake i izraze koda, Call Hierarchy for Swift, poboljšanim ispravljačem pogrešaka (debugger), pluginom Kotlin Multiplatform Mobile za AppCode i još mnogo toga!

Možda biste htjeli provjeriti i ažuriranja 2021.2 unutar Test Automation Kit-a:

  • Novi plugin Test Data pomaže generirati više vrsta testnih podataka.
  • Plugin Test Management sada podržava Python zajedno s Javom/Kotlinom.
  • Selenium UI Testing Plugin pruža naprednu podršku za automatizaciju korisničkog sučelja (UI) pomoću Selenium biblioteka na jezicima JVM/Python.

To je zasad to. Uživajte u kodiranju!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Consent(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

More To Explore

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch