Najbolje prakse za pregled koda

JetBrains u svojoj bazi ima mnoštvo snimljenih webinara. Premda su neki održani i prije nekoliko godina, svakako su vrijedni pogledati. A teme su zaista raznolike. Pitali smo naše developere da zavire u ovu bazu i izdvoje nam svoje favorite. Code Review Best Practices odabrali su većina njih kao dobro strukturiranog i s dobrim savjetima. Evo i zašto.

Znamo da su pregledi koda dobra stvar. Vjerojatno imamo vlastite popise stvari koje tražimo u kodu koji pregledavamo dok se istovremeno bojimo što bi drugi mogli reći o našem kodu. Kako osiguravamo da pregledi koda donose korist timu i aplikaciji? Kako odlučujemo tko vrši te recenzije, odnosno preglede? Kako izgleda "gotovo"?

U ovom webinaru Trisha identificira neke najbolje prakse koje treba slijediti. Govori o tome što je zaista važno u pregledu koda i iznosi neke smjernice koje treba slijediti kako bi se maksimalizirala vrijednost pregleda koda i smanjila “bol“.

0:00 Introduction: Reading other people's code is hard

5:21 What to look for in a code review

6:37 Different code review workflows

8:42 One Size Does Not Fit All

9:01 Code Review anti-patterns

18:49 Why perform code reviews?

23:07 When do you review code?

24:37 Who is involved in the review?

26:39 Audience questions

31:36 Where do you perform the review?

36:53 What do you look for in a code review?

42:01 How do you perform the review?

51:26 Summary

53:40 Audience Questions

O predavačici: Trisha Gee razvila je Java programe za niz industrija, uključujući financijsku, proizvodnu, softversku i neprofitne organizacije, za tvrtke svih veličina. Stručna je za Java sustave visokih performansi, a strast joj je omogućiti produktivnost programerima i baviti se razvojem otvorenog koda. Trisha je Java prvakinja i zagovornica programera za Upsource i IntelliJ IDEA.

Poslušajte webinar Code Review Best Practices


<

SV Group njeguje dugoročan, stabilan poslovni odnos sa svojim korisnicima,
partnerima te cjelokupnom društvenom zajednicom.

kontakt

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte
Politika kolačića | Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close